вівторок, 20 грудня 2011 10:25

Мешканка Швейцарії відзначить Новий рік у компанії 400 Дідів Морозів

Автор: Фото: lematin.ch
 

59-річна мешканка Швейцарії Рената Штудер 15 років збирає лялькову колекцію Дідів Морозів.

Новий 2012 рік 59-річна мешканка Швейцарії Рената Штудер зустріне в компанії 400 Дідів Морозів, яких вона колекціонує вже 15 років. "Напередодні Різдва, коли Санта-Клаус спуститься в будинок до Ренати, він неабияк здивується. Сотні його копій зустрінуть Санту з посмішкою", - пише Le Matin.

Невеликий будинок в селі Женольє заповнений фігурками Діда Мороза, від крихітних, розміром з палець, до дуже великих. Дерев'яні, залізні, паперові і повстяні різнокольорові Діди Морози вже зайняли свої місця в очікуванні свята. Кожен - в певному місці та в певній позі: один - сидить на велосипеді, інший - спить, третій - сміється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леонід Кравчук переодягався в Діда Мороза

"Я почала збирати фігурки 15 років тому, - розповідає господиня колекції, - тоді я не думала, що це стане моєю справжньою пристрастю. З тих пір моя невелика сімейка значно розрослася". За її словами, найперших Дідів Морозів Штудер купила на ярмарку в Німеччині. Витримані в строгому стилі вони до цих пір залишаються найулюбленішими екземплярами в колекції. Кілька Дідів Морозів Штудер привезла з Італії та Домініканської Республіки.

"Я їх виставляю раз на рік, і щоразу на це йде не менше тижня. Коли вони всі розсідаються по місцях, я ледве можу ходити по будинку, - сміється господиня. - Після свята іграшки "ідуть" у підвал у картонних коробках".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляльку Діда Мороза розчісують і одягають близько двох годин

Ритуал не змінювався рік від року. Проте цього року вперше в колекції з'явилась снігуронька. "Там, де я виросла, не було Снігуроньки. Діда Мороза, до речі, теж. У нас був Святий Ніколас. У той час свята були схожі на казку, а Різдво було єдиним днем ??у році, коли ми отримували мандарини й горіхи", - додала господиня.

Зараз ви читаєте новину «Мешканка Швейцарії відзначить Новий рік у компанії 400 Дідів Морозів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути