Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2011 10:31

Лікарі стверджують, що бажання постійно розмовляти по мобільному викликане стресом

Лікарі стверджують, що бажання постійно розмовляти по мобільному викликане стресом

Лікарі стверджують, якщо ви відчуваєте необхідність постійно мати мобільний телефон біля себе, навіть під час поїздки машиною, у вас може бути розлад, пов'язаний із підвищеним ступенем тривожності. Такий висновок зробили фахівці з Університету Арканзасу.

За їхніми словами, люди, що користуються мобільним телефоном у дорозі, насправді, страждають не через залежність від мобільного, а обсесивно-компульсивним розладом, пише The Times of India.

На думку Моеза Лімаєма з Бізнес-коледжу Сема М. Валтона, дане відкриття, зроблене в ході аналізу поведінки 451 добровольця, грає велику роль, адже методики лікування різних психічних розладів дуже відрізняються один від одного. Є всі підстави вважати, що бажання використовувати телефон викликане саме відповіддю на високий рівень стресу та тривожності.

Нагадаємо: обсесивно-компульсивний розлад характеризується появою нав'язливих думок або таких, які є тривожними чи лякають людину. Вони називаються обсесії. Позбутися від викликаної думками тривоги людина намагається, виконуючи нав'язливі та виснажливі дії - компульсії, у цьому випадку - дзвінки.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі стверджують, що бажання постійно розмовляти по мобільному викликане стресом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути