четвер, 19 червня 2008 13:40

Лікарі довели, що поживний сніданок допомагає худнути

Лікарі довели, що поживний сніданок допомагає худнути

Давно відомо, що сніданок – це найважливіший прийом їжі протягом дня. Недаремно в народі з"явилося прислів"я про те, що його треба з"їсти самому, а вже обіди і вечері ділити з друзями і ворогами. Нарешті ендокринологи довели, що поживний сніданок не тільки додає сили і бадьорості, але і допомагає худнути, пише The Daily Mail.

Згідно з результатами дослідження, проведеного Госпіталем в Каракасі (Венесуела), жінки, які за сніданком вживають половину денних калорій, ефективніше втрачають вагу, ніж ті, хто снідає мало або не снідає зовсім. До того ж втрачені кілограми до любительок добре поснідати не повертаються.

Вважається, що вживання їжі, багатої протеїнами і вуглеводами по-перше, допомагає позбавиться бажання з"їсти цукерочку або іншу крохмалисту їжу, а по-друге, підвищує метаболізм.

Латиноамериканські дослідники постежили за тим, як денний раціон вплинув на вагу 100 вельми повних молодих жінок. Всіх їх посадили на низькокалорійну і низьковуглеводну дієту, проте половина жінок досить-таки добре снідали. Половина їх денного раціону в 1240 калорій припадала саме на ранок.

Так, після 8 місяців було помічено, що жінки, які споживали легкі сніданки, втратили в середньому по 12, 5 кг, тобто приблизно на 2,5 кг більше, ніж учасниці, що їли багато. Проте така ситуація різко змінилась. Ще через 8 місяців неабияк схудлі дівчата, які звикли до легкого сніданку, знову набрали кілограм по 8. А ось пані, що щільно снідали, навпаки, продовжили худнути, скинувши ще по 7-9 кілограм.

Згідно з повідомленням, представленим у Сан-Франциско на щорічній конференції Співтовариства ендокринологів, жінки з об"ємним сніданком втратили близько 12% своєї ваги, у той час, як інші скинули в середньому по 4.5%.

Дослідник доктор Даніела Якубович вже більше 15 років радить засновувати всі дієти на великому сніданку. За її словами, дієти, які забороняють тільки вуглеводи часто не ефективні, - той, що худне просто не може подолати свого бажання з"їсти що-небудь калорійне.

Крім того, якщо ви їсте найбільш калорійну їжу на сніданок, то у шлунку буде більше часу все переварити, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Лікарі довели, що поживний сніданок допомагає худнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути