Звіт про цей експеримент був представлений на черговій національній конференції Американського хімічного товариства.
В ході дослідження, проведеного фахівцями Університету Рутгерса і Департаменту Сільського господарства США, учені спостерігали за щурами, в їжу яких підмішувалися канцерогени, що викликають рак товстої і прямої кишки.
Розтин, проведений на дев"ятому тижні після початку експерименту, показав, що в кишечнику щурів, які отримували птеростілбен, було на 57% менше передракових новоутворень. Крім того, у тих, що отримували корисний інгредієнт тварин знижувалася швидкість ділення клітин епітелію кишечника і активність генів, які створюють запальні реакції. Обидва цих чинника пов"язані з підвищеним ризиком раку кишковика.
На думку авторів дослідження, отримані результати свідчать про те, що птеростілбен може стати новим ефективним засобом профілактики одного з найбільш поширених онкологічних захворювань.
Експериментальні дані свідчать також про те, що чорниця і голубиця укріплюють пам"ять і знижують ризик серцево-судинних захворювань, повідомляє Lenta.ru
Коментарі