четвер, 03 квітня 2008 15:24

Ліки від ангіни нормалізують роботу серця

Результати дослідження показали, що недавно затверджений препарат від ангіни може також виступити як новий сильний засіб для боротьби з рідкісним спадковим симптомом, який ставить під загрозу молодих людей і підлітків непередбачуваної смерті від зупинки серця. Результати проведеного аналізу були представлені на 57-му щорічному Науковому з"їзді Американського коледжу кардіології в Чікаго.

Аритмія серця - це порушення частоти, ритмічності і послідовності скорочень відділів серця. Дане захворювання є причиною смерті близько 330 тисяч жителів Америки щорічно. Більшість смертельних випадків спостерігаються серед людей літнього віку, які пережили серцевий напад. Проте, близько тисячі смертельних випадків є наслідком так званого синдрому подовженого інтервалу QT, які виявляється у молодих людей в підлітковому віці.

В ході поточного пілтного аналізу учені виявили, що новий препарат Роналазін (ranolazine), відомий також під назвою Ranexa, укорочує QT інтервали на 5%, чого виявляється достатньо для запобігання розвитку аритмії серця. Попередні аналізи вказували на те, що пацієнти, що страждають на ангіну, гострий біль в горлі, також схильні до розвитку аритмії. Таким чином, новий препарат бореться із захворюванням комплексно, стверджують дослідники, повідомляє Здоров"я України.

Зараз ви читаєте новину «Ліки від ангіни нормалізують роботу серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути