Ексклюзиви
неділя, 11 вересня 2011 16:08

Космонавтам, які полетять на Марс, видалять деякі внутрішні органи

Космонавтам, які полетять на Марс, видалять деякі внутрішні органи

Космонавтам, які відправляться у тривалі міжпланетні польоти, видалятимуть деякі внутрішні органи, повідомив російський учений, завлабораторією Інституту медико-біологічних проблем РАН В'ячеслав Шуршаков, пише Сегодня.

"Людина, як вид, сформувався на Землі, тому для далеких космічних польотів вона не підготовлена всім перебігом своєї еволюції. Для польотів до інших планет, як би це грішно не здавалося, організм людини слід трохи доопрацювати, вдосконалити. У людини є критичні органи, найбільш піддавані впливу радіації, які перед польотом на Марс слід видалити, замінити штучними", - повідомив Шуршаков.

За його словами, повсякденним в сучасному світі стала установка імплантатів на місце вирваних зубів. Для учасників тривалих міжпланетних польотів в майбутньому таким же природним стане операція, наприклад, на очах і на мозку.

"Якщо при потраплянні високоенергетичних часток в кришталик ока у космонавта виникне катаракта, так може перед польотом замінити космонавту кришталик на штучний", - задається питанням Шуршаков.

Ще одна особливо чутлива зона, яку може пошкодити потрапляння високоенергетичної частинки, знаходиться в мозку. Порушення роботи цієї зони може привести до розвитку у космонавта хвороби Альцгеймера.

"Єдина країна, в якій лікують від цієї хвороби, це Японія Там лікарі навчилися голкою видаляти схильну до ризику ділянку мозку", - сказав учений.

Зараз ви читаєте новину «Космонавтам, які полетять на Марс, видалять деякі внутрішні органи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути