четвер, 16 червня 2011 15:33

Іран найближчим часом відправить у космос мавпу

Іран найближчим часом відправить у космос мавпу

Іран готовий запустити в космос в липні або серпні нову ракету-носій, яка виведе на орбіту капсулу з живою мавпою на борту.

"За нашим планом ракета Кавошгар-5 протягом місяця Мордад (23 липня - 22 серпня) виведе на орбіту висотою 120 кілометрів капсулу з 285 кілограмами вантажу і мавпою на борту", - заявив глава іранського космічного агентства Хамід Фазель.

За його словами, "відправлення в космос цієї капсули є першим кроком для того, щоб туди вирушила людина", передає AFP з посиланням на іранські ЗМІ.

Раніше після успішних космічних випробувань так званої "капсули життя", які відбулися 16 березня, Фазель повідомив, що Іран відправить в космос мавпу в середині вересня.

Нові заяви глави іранського космічного відомства пролунали на наступний день після того, як на орбіту був успішно виведений новий штучний супутник Рассад-1. У завдання апарату входить фотографування земної поверхні і передача цієї інформації разом з іншими телеметричними даними наземним іранським станціям.

Раніше президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад заявляв, що перший іранський космонавт вирушить на геостаціонарну орбіту в 2017 році.

Проведення Іраном космічних запусків і випробування елементів ракет і супутникового устаткування традиційно викликають занепокоєння на Заході, так як, на думку експертів, це означає, що Тегеран близький до створення балістичних ракет великої дальності.

Зараз ви читаєте новину «Іран найближчим часом відправить у космос мавпу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути