понеділок, 05 травня 2008 13:27

Комп"ютерна клавіатура небезпечна для здоров"я

Деякі комп"ютерні клавіатури містять більше мікробів, ніж сидінні унітазу.

В результаті перевірки 33 клавіатур з"ясувалося, що чотири з них є потенційною загрозою для здоров"я, а на одній виявилося у п"ять разів більше мікробів, ніж на сидінні унітазу в туалеті тієї ж установи.

Під час тестів, які проводилися в січні, один з фахівців, що брав участь в дослідженні, був вимушений вилучити одну клавіатуру і відправити її для чищення. Кількість бактерій на ній перевищувала максимально допустиму норму в 150 разів.

За словами Пітера Уїлсона, фахівця з мікробіології лікарні при Університетському коледжі Лондона, комп"ютерна клавіатура, якою користуються декілька осіб, цілком може бути джерелом розповсюдження різних захворювань серед співробітників компані.

 "Якщо хтось з ваших колег застудився або захворів гастроентеритом, то і ви теж серйозно ризикуєте захворіти тим же".

Як говорять дослідники, причиною цього служить той факт, що співробітники часто обідають не відходячи від комп"ютера і на клавіатуру потрапляють крихти, на яких і розмножуються мікроби.

Ще однією причиною є недотримання елементарних правил гігієни, що полягають, зокрема, в необхідності мити руки після відвідин туалету.

Минулого року дослідження, проведене ученими з університету штату Арізона, виявило, що на офісному робочому місці можна знайти у 400 разів більше бактерій в порівнянні з сидінням унітазу.

Крім того, з"ясувалося, що навколо робочого місця жінки можна знайти в 3-4 рази більше бактерій в порівнянні з робочим місцем чоловіка.


За матеріалом: ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Комп"ютерна клавіатура небезпечна для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути