вівторок, 21 серпня 2012 21:45

Киянин плаває на веломобілях по Дніпру
6

Фото: Фото: Світлана Корженко

Киянин Володимир Халабурда 35 років конструює веломобілі. Робить їх зі старих деталей від велосипедів та мотоциклів. Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Веломобілі — найнеобхідніша річ у світі. На них можна перевозити вантажі, кататися і навіть плавати. Я конструюю веломобілі вже 35 років", - сказав він.

Киянин все життя катався на велосипеді.

"В два роки я впав. Нога зігнулася під прямим кутом і не розгиналася. В 14 років вона почала пухнути. Лікарі сказали, що ногу треба відрізати, бо може початися гангрена. Після цієї звістки всю ніч не міг заснути, почав розробляти ногу. Під ранок щось в коліні хруснуло і нога розігнулася. Після того до лікарів не звертався. Попросив маму купити велосипед і став тренувати ногу. Щодня їздив по 10 кілометрів, а вночі заснути не міг від болю. В 45 років за 12 днів проїхав дві тисячі кілометрів по маршруту Київ-Ялта-Таганрог. Від переохолодження отримав запалення передміхурової залози. Лікарі сказали, щоб забув про велосипед. Вирішив, що прийшов час пересідати на веломобіль", - розповів Володимир.

"На роботі хлопці підсунули статтю про одного конструктора з Харкова. Ввечері прийшов додому і почав майструвати свій перший веломобіль. За основу взяв коляску від старого мотоцикла "Ява". Мучився над ним рік. Тепер веломобілі роблю швидше. Достатньо просидіти в гаражі голодним три доби і веломобіль готовий", - похвалився винахідник.

Веломобілі він майструє в гаражі біля свого будинку. Має 4 моделі — зеленого, жовтого, синього та помаранчевого кольорів.

"За життя зробив 50 веломобілів. На одному покатаюся, потім переробляю. Якось один чоловік хотів одного в мене купити. Пропонував мені 300 доларів. Я відмовився: "Тут одне колесо коштує тисячу гривень". На дорогах мої веломобілі постійно фотографують, знімають на відео. Позавчора ледь аварія через це не трапилася. Їхав по проспекту Перемоги, раптом посеред дороги різко зупинився джип, водій почав мене фотографувати. Гаїшники раніше постійно зупиняли, просили дозволу посидіти за кермом. Тепер вони мене знають. Коли проїжджають повз, знімають кашкети, щоб привітатися", - розповів Володимир Романович.

Веломобілі Халабурди розганяються до швидкості 90 км на год. На 100 км беруть 2,5 л пального.

"Мої веломобілі можна спускати на воду. Колеса піднімаються, а зверху одягається водонепроникний чохол. Часто катаюся на них по Дніпру. Після кожної такої прогулянки думаю: "На дорогу більше ніколи не виїду".

Зараз ви читаєте новину «Киянин плаває на веломобілях по Дніпру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути