середа, 02 липня 2008 10:42

Кавун діє на організм так само, як віагра

Кавун діє на організм так само, як віагра
Раніше ця ягода (а кавун відноситься саме до них) була відома тільки своїми сечогінними властивостями. Тепер же учені говорять, що пристрасть до кавуна гарантує і приємніший ефект - підвищення чоловічого лібідо

"Чим більше ми вивчаємо властивості різних ягід і фруктів, тим більше усвідомлюємо, наскільки багаті ці природні джерела корисними для людського організму речовинами, - признається доктор Бхиму Патіл, глава техаського Центру вивчення фруктів і овочів. Саме під його керівництвом група учених провела чергові дослідження властивостей кавуна і дійшла висновку, що ця ягода може незабаром замінити такий широко відомий препарат, як віагра.

Річ у тому, що, як і в інших плодах, в кавуні міститься безліч поживних речовин (нутрієнтів) - пігментів, амінокислот, білків і так далі. Вступаючи в реакцію з ферментами людського тіла, вони стимулюють або загальмовують ті або інші процеси нашого організму. З вже вивчених нутрієнтів кавун містить бета-каротин і лікопін; вони укріплюють імунітет, добре позначаються на роботі нервової і серцево-судинної систем і оберігають від раку.

А ось такий нутрієнт, як циртуллін, також міститься в червоній м"якоті ягоди, поки ученим не дуже відомий. Зате одна з його властивостей, вже виявлених медиками, вражає: в організмі цитрулін перетворюється на аргінін, а він вже розширює кровоносні судини і тим самим чинить ефект, подібний до віагри.

"Крім того, що аргінін лікує і навіть запобігає еректильній дисфункції, він ще й укріплює серцевий м"яз, імунну систему і допомагає боротися з діабетом другого типу, - додає доктор Патіл.

І на цьому користь кавуна теж не вичерпується. Споживання цього продукту допомагає сечостатевій системі, виводить токсини з організму, лікує ангіну і знижує тиск, повідомляє Science Daily.

Зараз ви читаєте новину «Кавун діє на організм так само, як віагра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути