вівторок, 21 січня 2014 12:19

Індійський скульптор створює фігури автомобілів, які схожі на скелети динозаврів
8

Перед вами роботи Джитиша Каллати - одного з найбільш видатних фігур художнього світу сучасної Індії. Художник працює в різних жанрах: живопис, скульптура, фотографія та інсталяція.

Його теми і сюжети описують як "брудну стару і і латану тканину сучасної міської Індії". Каллат зачіпає такі нагальні і серйозні проблеми як спроби Індії стати повноцінним учасником світової економіки, транспортну та житлову кризу, міське планування, кастову систему, нетерпимість в суспільстві і непрозорість уряду. Крихкість людського життя і смерть - повторювані теми у творчості Каллата. Присутні вони і в його останньому проекті - серії скульптур великого розміру, схожих на скелети динозаврів з музею природної історії.

"Кістяні" машини Каллата перегукуються з його фотографіями машин, вантажівок, автомобілів і автобусів, спалених дощенту під час громадських заворушень. Художник перетворив ці зображення машинних ендоскелетів кольору паленої умбри у витончені білі скульптури, які сам автор описує як "гротеск, бурлеск і фарс в рівних пропорціях".

Зараз ви читаєте новину «Індійський скульптор створює фігури автомобілів, які схожі на скелети динозаврів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути