середа, 15 січня 2014 10:38

Скульптури з льоду коштують до 4 тисяч гривень
8

Фото: Фото надане Миколою Шевчуком

400-500 кг важать скульптури з льоду. Їх на замовлення вирізає скульптор Микола Шевчук

"Скульптури з льоду замовляють на весілля і дні народження, - розказує Микола Валерійович. - Перед Новим роком мали багато замовлень на корпоративи та рекламні акції. Для фуршетів просять вирізьбити з льоду барну стійку чи фонтан для шампанського".

Одна меблева компанія у вересня влаштувала розпродаж меблів. Перед своїм фірмовим магазином виставила льодяний диван.

"Виготовили його за 12 годин. Скульптуру доповнили вмороженими бутонами троянд. Кожне замовлення цікаве і неповторне. Якщо у 2011 році часто замовляли серця і лебедів з льоду на весілля, то тепер побільшало оригінальних замовлень. Одне подружжя просило виготовити Оскар з льоду на 2 метри у висоту. Святкували весілля у вигляді церемонії вручення кінопремії "Оскар". Горілчаний завод замовив 3-метрову фігуру пляшки горілки", - розповів Шевчук.

Поділяє скульптури на литі та з прозорих брил-блоків льоду.

"Льодяні фонтани замовляють для подачі вина і шампанського. У тацях з льоду подають морепродукти, - каже Шевчук. - Подача блюд у льодяних композиціях оригінальна, бо лід ще підсвічуємо. Стіл виглядає неповторно навіть при дуже скромному сервіруванні. Дружина одного футболіста восени святкувала день народження. Мартіні і шампанське гостям подавали у конусоподібних бокалах із льоду. Такі навіть у спеку не розтануть протягом години".

Ціна скульптури залежить від складності виконаної роботи і кількості використаного льоду. Скульптури коштують від 2 до 4 тис. грн..

"Коли замовляють скульптури на свята, усі цікавляться, як довго вона не втрачатиме свою форму. Торік у січні мали багато замовлень, бо мороз не давав скульптурі зіпсуватися. Але лід, який ми використовуємо, проходить процес глибокої заморозки. Тому при кімнатній температурі фігура не втрачає форму до 10 годин, а повністю розмерзається і тане до трьох днів", - зазначив Шевчук.

У вартість, крім виготовлення, входить доставка, підсвічення, встановлення і демонтаж залишків.

"У скульптури можна заморозити подарунок, - розказує скульптор. - Торік допомагав освідчитися одному бізнесмену. Виготовив йому шкатулку з льоду. У ній заморозили розквітлу кремову троянду з обручкою поміж пелюсток. Одна жінка чоловікові на 50-річчя подарувала золотий злиток у висіченому з льоду дзвоні".

Зараз ви читаєте новину «Скульптури з льоду коштують до 4 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути