середа, 28 липня 2010 16:20

Холодний промисловий чай викликає хвороби нирок

Холодний промисловий чай викликає хвороби нирок
Холодний чай промислового виготовлення містить високу концентрацію оксалатів - речовин, що призводять до сечокам'яної хвороби. Через його надмірне споживання у нирках може утворитися каміння.

До такого висновку дійшли дослідники з Університету Лойоли в США.

Ризик утворення каменів у нирках підвищує обезводнення, на яке люди часто страждають влітку.

"У спеку організм швидше втрачає воду. Потрібно споживати багато рідини. Багато хто думає, що такий чай кращий за кольорову воду чи пиво. Але він помиляється й робить собі ведмежу послугу", - сказав лікар із університетської клініки Джон Мілнер.

Холодний чай з пляшок погано вгамовує спрагу через високий вміст цукру. Він також сприяє зайвій вазі. Краще цей напій замінити звичайною водою.

"Для смаку у воду можна додати трохи лимона, який містить цитрати, що перешкоджають утворенню каменів у нирках. Свіжий цитрус гальмує розвиток сечокам'яної хвороби. Тоді, як його штучний замінник, навпаки, провокує. Можна пити також газовану воду. Але потрібно переконатися у її якості, в тому, що виробник справді використовує воду із джерел. Газована вода довше зберігається і є кращою від негазованої, яка швидко псується. Найкраще просто випустити гази. У кого підвищена кислотність, робити цього не слід" - зауважила київський гастроентеролог Тетяна Логданіді у коментарі Gazeta.ua.

Нагадаємо, що в спеку людина опиняється на межі своєї біологічної норми й треба особливо уважно слідкувати за здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «Холодний промисловий чай викликає хвороби нирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути