Ексклюзиви
середа, 02 липня 2008 11:06

Чим шкідлива спека і як від неї вберегтися

Чим шкідлива спека і як від неї вберегтися
В розпал літніх відпусток, плануючи приємну і цікаву відпустку, слід поклопотатися і про своє здоров`я. Будьте обережні, виходячи з прохолодної квартири на вулицю, особливо якщо вам доведеться користуватися суспільним транспортом. В першу чергу це стосується людей, які страждають на захворювання серцево-судинної і дихальної систем. Обов`язково надягайте легкий головний убір, а якщо поїздка буде тривалою – беріть з собою що-небудь для пиття. Краще, якщо це буде не солодка газована вода, яка насправді тільки підсилює спрагу, а компот або мінералка. І, до речі, у жодному випадку не стримуйте спрагу – на думку європейських фахівців, в жарку погоду людина повинна випивати в день не менше 2,5 літрів води.

Щоб не допустити  сонячний удар, слід раціонально скласти план на день, уникати перебування на вулиці в жарку пору. Необхідно по можливості охолодити повітря в приміщенні, більше спати і правильно харчуватися. Рекомендуємо також приймати спеціальні ліки традиційної китайської медицини, що дозволяють легко перенести жару і духоту.

На думку фахівців, після спеки кількість інсультників значно збільшується. В період найбільшої сонячної активності різко збільшується навантаження на серцево-судинну і системи виділень і їх органи (нирки, шкіра, легені). А ще влітку частенько вмирають від запалення легенів. Взагалі-то ми звикли вважати пневмонію зимовою хворобою. Проте і влітку вона трапляється не рідше. Річ у тому, що під пекучим сонцем легені працюють на межі своїх можливостей. В результаті окрім пневмонії може загостритися бронхіт і бронхіальна астма, повідомляє www.utro.ua.

Зараз ви читаєте новину «Чим шкідлива спека і як від неї вберегтися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути