пʼятниця, 27 грудня 2013 10:30

Спецтема: Підсумки 2013: найважливіші події року в Україні та світі

Гунявий "збагойний" лемур і депресія Івана Васильовича - ТОП-10 найпопулярніших мемів 2013 року
16

Меми, інакше їх називають медіа-вірусами, можна назвати унікальним явищем. Ні з того ні з сього пристойна частина користувачів інтернету починає як заведена постити однакові картинки, робити свої версії цих картинок і переносити слова і фрази в реальний світ. Такий наслідок загальної доступності всього на тлі любові людства до сміху і стьобу. Тож 2013 рік видався вдалим на меми.

Узбагойся

Є кілька версій появи цього мема, однак найдостовірнішою вважається історія про хлопця, який надсилав цю картинку з лемуром своїй дівчині, коли вона нервувала. Так мем "пішов у народ" і став трендом: з'явилися групи прихильників і численні зображення гугнявого лемура, який повідомляє що-небудь "узбагоительное".

 

 

 

Челябінський метеорит

Метеорит, що несподівано впав у російському Челябінську в лютому 2013 року, спричинив одразу дві цікавих тенденції - жителі міста (і країни в цілому ) мають дивну любов до відеореєстраторів і абсолютно байдужі до подій, навіть якщо це така вражаюча і рідкісна подія, як падіння метеориту.

 

 

 

Гарлем шейк

Дивний танець дивно одягнених людей під музику бруклінського продюсера Baauer - приклад того, як мем набуває популярності в основному завдяки пародіям і послідовникам . У сюжеті танцю - в спокійній обстановці, часто навіть в обстановці суворої дисципліни, хтось один починає танцювати. Через кілька секунд до нього приєднуються всі герої відео.

Хадокенінг

Фотографії з Японії, що імітують дію потужної вибухової хвилі. Хадокенінг став спершу дуже популярний серед японських школярів, фото нагадують кадр з аніме або бойовика зі спецефектами.

 

Іван Васильович впадає в депресію

Тьмяно-сірі зображення безвиході стали дуже популярними навесні цього року. З'явилося безліч варіантів: такий настрій підходив практично до будь-якої події, багато відомих людей і акторів стали героями цього мема. З'явилося дзеркало Вконтакте - Втлену, а також додаток Тленограм, яке дозволяло додати тлін у всі ваші фотографії.

 

Шпагат Ван Дамма в рекламі Volvo

Рекламний ролик Volvo з відомим актором, який виконує шпагат, породив величезну кількість пародій: як фотожаб, так і виконань в реальному житті.

 

 

 

Дитина - негр

Походить від картинки, на якій зображена дитина-негр з характерним виразом обличчя, що навіває думки про значне наркотичне сп'яніння і неповне нерозумінні того, що відбувається. У цьому контексті картинка і стала використовуватися в контексті абсолютного нерозуміння ситуації.

 

Кішка Путіна

Президент РФ Володимир Путін відвідав одну з російських шкіл для стандартного сюжету на держтелебаченні. Тут він спробував намалювати пальцем на новій електронній дошці в кабінеті інформатики, як виявилося пізніше, "кішку ззаду".

 



Безсмертний листоноша Пєчкін

Наприкінці листопада 2013 по мережі починають ходити тематичні комікси про героїв Простоквашино - як правило, чотирипанельна історія закінчується кадром, на якому дядя Федір закопує в землю листоношу Пєчкіна - з абсолютно різними мотивами. Але, подібно до безсмертного Кенні з "Південного парку", Пєчкін оживає вже до наступного коміксу. Втім , можливі й варіанти з іншими персонажами, улюбленими в народі.

 

Роберт Дауні -молодший

Емоційна гра Роберта Дауні-молодшого не залишила байдужими інтернет -користувачів. Кілька вдалих кадрів з "фірмовою" мімікою актора відразу ж розлетілися в мережі у вигляді незліченних мемів.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Гунявий "збагойний" лемур і депресія Івана Васильовича - ТОП-10 найпопулярніших мемів 2013 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути