Ексклюзиви
вівторок, 07 лютого 2012 17:18

Гей судиться з лесбійською парою за опіку над сином

Гей судиться з лесбійською парою за опіку над сином

В Англії гей, який став донором сперми для лесбійської пари, подав у суд, вимагаючи спільної опіки над дитиною. Позивач, який був присутній на пологах і зараз має право спілкуватися з хлопчиком 5 годин у два тижні, заявляє, що він завжди був більше, ніж просто донором сперми. Чоловік хоче мати можливість спілкуватися зі своїм 2-річним сином  частіше, іноді забирати його до себе додому і взагалі бути повністю залученим у процес виховання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пара лесбіянок хочуть зробити своїй дитині операцію зі зміни статі

Проте мати та її партнерка відстоюють свої права, заявляючи, що біологічний батько не дотримується домовленостей, обумовлених за вечерею в ресторані незадовго до зачаття, за якими чоловік має лише "обмежені" права на дитину, повідомляє The Daily Mail.

Спочатку планувалося, що батько, який колись був близьким другом сім'ї, буде бачити хлопчика на сімейних посиденьках і святах. Однак після того, як батьки посварилися, їх зустрічі стали набагато рідшими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транссексуал 12 років робив пластичні операції, щоб бути схожим на Барбі

За словами адвоката лесбіянок Чарльза Ховарда, незважаючи на те, що їхня сім'я є "альтернативною", жінки дотримуються цілком традиційних поглядів на сім'ю. Вони вважають, що для дитини важлива стабільна сімейна обстановка, і відмовляються "розривати" сина між двома будинками.

Адвокат позивача Алекс Вердау, в свою чергу, закликає суд поставити інтереси хлопчика на чільне місце і повідомляє, що батько ні в якому разі не применшує роль матерів як "основних" батьків, проте хоче мати достатню кількість часу, щоб підтримувати стосунки зі своєю єдиною дитиною .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У польський парламент увійшли транссексуал і гей

Імена трьох батьків, як відзначає видання, висококваліфікованих і добре забезпечених фахівців, які проживають у центрі Лондона, в інтересах дитини не розголошуються.

Зараз ви читаєте новину «Гей судиться з лесбійською парою за опіку над сином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути