вівторок, 08 листопада 2011 09:54

У польський парламент увійшли транссексуал і гей

Автор: Фото:newsru.com
  57-річна Анна Гродська раніше мала ім'я Кшиштоф: до операції, зробленої в Таїланді, вона була чоловіком
57-річна Анна Гродська раніше мала ім'я Кшиштоф: до операції, зробленої в Таїланді, вона була чоловіком

У Польщі, яка традиційно вважається консервативною країною, у вівторок буде приведений до присяги перший в історії країни депутат-транссексуал, який увійшов до парламенту за підсумками жовтневих виборів.

57-річна Анна Гродська раніше мала ім'я Кшиштоф: до операції, зробленої в Таїланді, вона була чоловіком, передає BBC. Разом з нею депутатський мандат буде вручено також першому відкритому гею Роберту Бедрону.

За словами аналітиків, поява в польському сеймі таких депутатів є ознакою ослаблення впливу римсько-католицької церкви. Гродська і Бедрон балотувалися в Сейм від партії "Рух Палікота". Вона відома жорсткою антиклерикальною позицією, критикою священиків за залученість у політику, а також боротьбою за легалізацію абортів, одностатевих шлюбів і марихуани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві депутати-геї купують юнаків за $400 - ЗМІ

На виборах у жовтні партія несподівано набрала 10% голосів виборців, ставши третьою за величиною політичною групою в польському парламенті. За словами Гродської, її реакція на обрання була змішаною. "Коли я зустрічалася з людьми на вулицях, переважно була позитивна реакція", - сказала вона, додавши, що іноді їй також доводилось мати справу і з агресією.

Про себе Гродська розповідає, що до операції вона була в традиційному шлюбі й у неї є дорослий син. Зараз Гродська є не просто першим транссексуалом-депутатом у Польщі, але й єдиним дійсним транссексуалом-депутатом у світі, після того, як пішла у відставку колишня депутат парламенту Нової Зеландії Джорджина Байєр, відзначає Gayrussia.ru.

Зараз ви читаєте новину «У польський парламент увійшли транссексуал і гей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути