пʼятниця, 07 жовтня 2011 13:43

Француз без рук і ніг готується переплисти 5 проток

Француз без рук і ніг готується переплисти 5 проток

Француз Філіп Круазон, який 16 років тому в результаті нещасного випадку втратив усі кінцівки, не впав духом, а вирішив зайнятись плаванням. Круазон настільки досяг успіху в незнайомому раніше виді спорту, що тепер готується по черзі підкорити 5 проток, розташованих у різних частинах світу, повідомляє британська телерадіокомпанія BBC.

Філіп Круазон позбувся рук і ніг, отримавши страшний удар струмом, коли намагався полагодити супутникову тарілку, встановлену на даху будинку. Більше року Круазон перебував у страшній депресії, йому хотілось померти. Однак незабаром близькі переконали чоловіка зайнятись плаванням.

До цього Філіп Круазон брав участь у спортивних змаганнях тільки як глядач, сидячи з чіпсами перед телевізором. Спочатку він дуже скептично поставився до цієї ідеї, але через деякий час втягнувся в процес тренувань. У результаті, чоловік став проводити на місцевому озері більше шести годин на день. Круазон плавав за допомогою ласт, які надягали на спеціальну насадку з еластичного пластику, що кріпилась на його передпліччі. Чоловік тренувався не тільки у воді, але й на суші. Вдома в Круазона обладнаний невеликий тренажерний зал, де він займається вранці та ввечері. Зараз під час плавання він може розвивати швидкість до 2,5 км на годину.

За перші два роки тренувань чоловік проплив близько 4000 кілометрів, а потім встановив світовий рекорд, підкоривши Ла-Манш за 14 годин. За цей час Філіпу Крузону вдалось подолати 30 кілометрів. Зараз чоловік готується встановити відразу п'ять нових світових рекордів: він планує переплисти протоку Берінга між Росією й Аляскою, Акабську затоку, що кишить акулами, між Африкою та Азією, а також протоки, що з'єднують Гібралтар і Марокко та Індонезію з Папуа-Новою Гвінеєю.

У тренуваннях Круазону допомагає дружина і друг Арно Шазері, в якого теж немає рук і ніг. Французи не виключають, що як мінімум один із запланованих на 2012 рік запливів вони зроблять разом.

Зараз ви читаєте новину «Француз без рук і ніг готується переплисти 5 проток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути