Ексклюзиви
середа, 23 січня 2013 15:56

Facebook провокує ненависть до життя та зниження самооцінки

Facebook провокує ненависть до життя та зниження самооцінки
Фото: 3dnews.ru

Найбільша у світі соцмережа Facebook змушує людей відчувати себе нещасними і ненавидіти життя. До такого висновку прийшли німецькі вчені з Берлінського університету імені Гумбольдта та Дармштадтського технічного університету, пише Los Angeles Times.

Як говориться в дослідженні "Заздрість у Facebook: прихована загроза якості життя користувачів", переглядаючи фотографії своїх подорожуючих "друзів" або читаючи їхні щасливі статуси, люди починають відчувати заздрість і перестають насолоджуватися життям.

Вчені дійшли висновку, що люди, які проводять в соцмережі мало часу, відчувають себе набагато щасливішими. В опитуванні взяли участь 357 осіб, більша частина з яких - студенти німецьких вузів. Кожен третій з респондентів зізнався, що починає відчувати заздрість, переглядаючи сторінки користувачів Facebook.

Аналітики пропонують користувачам менше проводити часу в соцмережах або ж блокувати нові фотографії і статуси певних користувачів, які ведуть більш активний і цікавий спосіб життя. Але вчені припускають, що це може створити певні загрози існування для Facebook.

"Результати нашого дослідження попереджають про те, що люди сприймають Facebook як якийсь стресовий фактор, що в майбутньому може поставити під загрозу стійкість цієї платформи", - говориться в дослідженні.

А ось дослідження, в якому взяли участь 425 учнів американських коледжів, показало, що у користувачів Facebook - занижена самооцінка.

Крім того, соціальні психологи рекомендують утримуватися від зловживання віртуальним спілкуванням: воно здатне викликати у людини "кризу ідентичності". Серед останніх симптомів інтернет-залежності у Британії відзначають погіршення шлюбних відносин, і, як наслідок, збільшення числа розлучень.

 

Зараз ви читаєте новину «Facebook провокує ненависть до життя та зниження самооцінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути