вівторок, 13 листопада 2012 14:34

У Голландії вбили дівчину через коментарі у Facebook

У Голландії вбили дівчину через коментарі у Facebook
Вбивство 15-річної Джойс Хау відбулося у неї вдома. Фото: lenta.ru

Суд Нідерландів ухвалив вирок у справі про вбивство, викликаному сваркою в соціальній мережі Facebook. Як повідомляє De Telegraaf, 18-річний Веслі К. (Wesley C.) і його 16-річна подруга Поллі В. (Polly W.) повинні будуть провести два роки у в'язниці для неповнолітніх та до трьох років у психіатричній лікарні. Пару визнали винними в підбурюванні до вбивства, яке скоїв третій підліток - 15-річний Цзіньхуа К. (Jinhua K.).

Вбивство 15-річної Джойс Хау на прізвисько Уінсі (Joyce "Winsie" Hau) відбулося у неї вдома в місті Арнем в січні 2012 року. Як з'ясувалося в ході судового розгляду, цьому передував конфлікт, викликаний коментарями, які Джойс залишила на сторінці своєї подруги Поллі. Та протягом декількох місяців ретельно планувала злочин разом з бойфрендом Уеслі, якому було в той час 17 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Саках 18-річний хлопець убив свою матір-п'яничку

Виконавцю, Цзіньхуа, в момент вбивства було 14 років. Він стверджував, що пішов на злочин під тиском з боку Поллі, якому був не в силах опиратися. У вбивці діагностували поведінковий розлад зі схильністю до психопатії, і у вересні суд засудив його до максимально допустимого для його віку покаранню - року ув'язнення у в'язниці для неповнолітніх та терміну до трьох років у психіатричній клініці.

Прокуратура просила, щоб призвідників вбивства судили як дорослих: в такому випадку Уеслі і Поллі загрожував би п'ятирічний тюремний термін. Проте суд визнав, що більш благотворним буде покарання за нормами для неповнолітніх. Відомо, що у Поллі неврівноважена психіка і проблеми у відносинах з батьками.

Зараз ви читаєте новину «У Голландії вбили дівчину через коментарі у Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути