вівторок, 25 березня 2008 10:50

Щоденна робота за комп"ютером вбиває зір

Щоденна робота за комп"ютером вбиває зір

Люди, які проводять години у монітора комп"ютера, ризикують значно погіршити свій зір, розвинути ознаки надмірної очної напруги і втоми, головного болю і чутливості до світла.

Комп"ютерний синдром зору - медична умова, визнана американською Оптиметричною асоціацією. Комп"ютерний монітор наносить істотної шкоди зоровій системі, оскільки при його випромінюванні і яскравості люди вимушені напружувати очі, щоб прочитати текст або розглянути картинку, говорять офтальмологи з коледжу оптиметрії Іллінойсу.

Як обчислили лікарі, 82% людей старших 18 років вдома, в учбовому закладі або на роботі вимушені "просиджувати" за комп"ютером. Близько 42% людей проводять за комп"ютером три або більше годин щодня. На додаток до проблем зору користувачі комп"ютерів часто відчувають м"язовий біль в шиї і плечах. Медики насамперед рекомендують регулярно перевіряти зір. Для полегшення візуального навантаження вони радять не наближати голову близько до монітора і використовувати фільтри світла в комп"ютері. Для правильного балансу яскравості необхідно зменшити кількість світла верхньої лампи в кімнаті або встановити тьмяну настільну лампу і зашторити вікна. Нарешті, додають експерти, не забувайте моргати, щоб дати відпочинок очам, і кожні 20 хвилин корисно на 30 секунд відводити погляд від монітора, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Щоденна робота за комп"ютером вбиває зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути