Ексклюзиви
вівторок, 09 листопада 2010 09:19

Епідемії грипу в Україні немає - МОЗ

Епідемії грипу в Україні немає - МОЗ
Показники захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції в Україні знаходяться нижче епідемічних порогів.

Про це повідомили в Українському центрі грипу та гострих респіраторних інфекцій МОЗ.

Зокрема, йдеться у повідомленні, на 44 тижні 2010 року в 10 контрольних містах показники захворюваності на грип та ГРІ перебувають нижче епідемічних порогів.

Загалом за минулий тиждень у 10 контрольних містах Центру грипу зареєстровано 45 тисяч 571 хворий на гострі респіраторні інфекції, госпіталізовано 481 людину (1,1% хворих), серед госпіталізованих 83,6% складають діти у віці до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРІ становить 46,82 випадків на 10 тисяч населення проти 46,15 випадків минулого тижня.

Статистичний показник зареєстрованої захворюваності залишився практично на рівні попереднього тижня, відзначили у МОЗ.

Серед дитячого населення зареєстровано 28 тисяч 066 випадків захворювання на грип та ГРІ (61,6% із числа усіх хворих). Як і на 43-му тижні, частіше хворіли діти у віці 1-4 роки і 5-9 років.

На 44-му тижні у 10 контрольних містах не зареєстровано жодного летального випадку серед хворих, підкреслюється у повідомленні.

За даними щотижневого електронного бюлетеня ВООЗ (EuroFlu, 43 тиждень), активність грипу в Європейському регіоні продовжує перебувати на низькому рівні, реєструються спорадичні випадки виявлення вірусів грипу A (H3N2), пандемічного грипу А (H1N1) та грипу В, додали у МОЗ України.

Епідемічна ситуація із захворюваністю на грип та ГРІ станом на 44 тиждень була стабільною, показники захворюваності відповідають тим, які реєструються останні 10 років.

У той же час у МОЗ зазначають, що протягом наступних тижнів можливе незначне сезонне коливання показників захворюваності на гострі респіраторні захворювання. До списку 10 контрольних міст по захворюваності на грип та ГРІ міст України, в яких проводяться багаторічні моніторингові спостереження, входять: Вінниця, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Харків, Київ, Львів, Одеса, Чернігів, Сімферополь.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Азаров дав доручення профільним відомствам через два тижні вирішити проблему наявності вакцини від грипу в медичних установах.

У той же час, у Києві спостерігається зменшення захворюваності на грип та інші гострі респіраторні захворювання.

У період із 29 жовтня 2009 року по 21 березня 2010 року в Україні від грипу та ГРВІ, за даними МОЗ, померли 1 126 осіб.

Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує: під час можливої сезонної епідемії грипу в Україні у 2010—2011 роках перехворіє до 3,5 мільйона осіб.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Епідемії грипу в Україні немає - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути