субота, 06 листопада 2010 17:29

Учені знайшли кращий засіб від застуди, ніж часник

Учені знайшли кращий засіб від застуди, ніж часник

Одним з найпопулярніших засобів напередодні сезонної епідемії грипу є часник. Ось тільки амбре після його вживання подобається далеко не всім. На щастя, європейські медики знайшли менш пахучий засіб, що володіє достатньо високою противірусною активністю.

Учені з Дослідницького інституту продуктів харчування в Норіджі та Університетської лікарні в Мессіні провели експерименти, які виявили унікальні властивості мигдалю.

Виявляється, шкірка мигдалю покращує здатність білих кров'яних клітин знаходити віруси і підвищує активність природного механізму, що заважає вірусам ділитися і розповсюджуватися в тілі.

Зокрема, компоненти коричневого мигдалевого лушпиння стимулюють білі кров'яні тільця. Специфічний різновид цих клітин - лімфоцити - якраз і відповідає за виявлення і нейтралізацію вірусних агентів, що потрапили в організм людини. Примітно: навіть після того, як мигдаль перетравлювався, відзначалось збільшення імунного захисту проти вірусів.

Варто врахувати, що горіхи повністю "дезактивувалися" при обробці в киплячій воді - найбільш поширеному способі позбавляти мигдаль від шкірки.

"Мигдаль стимулює імунітет, ми зафіксували стійку противірусну активність", - розповіла автор дослідження, імунолог Джузеппіна Мандаларі.

Вона і її колеги переконані, що споживання достатньої кількості цих горіхів допоможе захиститися від вірусів, зокрема тих, які викликають сезонну застуду.

Учені серйозно розглядають можливість боротьби з регулярними епідеміями грипу за допомогою мигдалю. Імунологи з'ясували, що горіховий екстракт пригнічує навіть вірус герпесу. "Цілющою" порцією вони вважають приблизно 80-100 грамів на день.

Kleo.ru

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли кращий засіб від застуди, ніж часник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути