понеділок, 01 листопада 2010 19:58

У МОЗ запевняють, що від грипу ще ніхто не помер

У МОЗ запевняють, що від грипу ще ніхто не помер
На сьогодні епідемічна ситуація із захворюваністю на грип та гострі респіраторні інфекції залишається стабільною, показники захворюваності є нижчими від епідемічного порогу, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

За даними Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій, в цілому минулого тижня у десяти контрольних містах зареєстровано 44 920 хворих на гострі респіраторні інфекції, госпіталізовано 471 людини (1,1% хворих).

Серед госпіталізованих 87% складають діти у віці до 17 років.

На сьогоднішній день не зареєстровано жодного летального випадку серед хворих у десяти контрольних містах, також відзначили в Українському центрі грипу та гострих респіраторних інфекцій.

За даними щотижневого електронного бюлетеня Всесвітньої організації охорони здоров'я, активність грипу в Європейському регіоні продовжує перебувати на низькому рівні; реєструються спорадичні випадки виявлення вірусів грипу А (H3N2), пандемічного грипу А (H1N1) та грипу В.

Проте ці дані не дозволяють достовірно прогнозувати, який тип або підтип вірусу буде домінувати в Європі цього сезону, заявляють у МОЗ України.

У той же час, як прогнозують у Центрі грипу, протягом наступних тижнів можливе незначне сезонне коливання показників захворюваності гострими респіраторними інфекціями, як в окремих регіонах, так і в цілому по Україні.

Нагадаємо, як повідомив раніше заступник директора Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій МОЗ України Ірина Маркович, у цьому році масштабної епідемії грипу не очікується.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ запевняють, що від грипу ще ніхто не помер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути