Ексклюзиви
середа, 04 грудня 2013 17:28

Єлизавета II щорічно заробляє майже 10 мільйонів євро на оренді своїх палаців

Раніше опинитися в Букінгемському палаці або в Віндзорському замку можна було тільки в якості нагороди за успішну державну службу або за вищі досягнення в якій-небудь галузі. Але тепер розгледіти побут британської королівської сім'ї стало значно простіше - для цього лише потрібно мати пристойну суму грошей.

За даними The Sunday Times, королева Єлизавета II заробляє від здачі королівських маєтків в оренду 9,6 млн євро в рік. Заможні люди зможуть відвідати святковий захід, де обов'язково буде присутній хтось із королівської сім'ї, потанцювати в розкішних залах і насолодитися вишуканою вечерею.

Нерухомість англійської королівської сім'ї можна орендувати для свят, ділових вечерь, закритих концертів, модних дефіле та інших заходів. Наприклад, у Віндзорському замку кілька разів на рік проводиться свято організації Founders Forum, який збирає більше 300 інтернет-магнатів, художників і музикантів. В якості гостей на заході були присутні співак Пітер Габріель і російська модель Наталія Водянова.

Королева Єлизавета II здає в оренду нерухомість не від доброти - причина в тому, що королівські палаци потребують реставрації вартістю в 60 млн євро. Однак зараз, коли Великобританія знаходиться в кризі, виділяти ці гроші з бюджету ніхто не поспішає. Частину грошей за рахунок здачі палаців королівська сім'я направляє на благодійні заходи.

Найчастіше найважливіші заходи, куди можуть потрапити заможні гості, проводяться в Букінгемському палаці. Тут є бальний зал довжиною 36 м і шириною 18 м. В оздобленні палацу використано 500 блоків каррарського мармуру. У палаці можна помилуватися художнім зібранням королеви з роботами Рембрандта і Рубенса.

Віндзорський палац приваблює багатих орендарів вишуканими готичними інтер'єрами. Замок височіє на пагорбі в долині річки Темзи. Це один з найромантичніших замків у світі. Інтер'єр замку також прикрашений картинами відомих художників.
Зараз ви читаєте новину «Єлизавета II щорічно заробляє майже 10 мільйонів євро на оренді своїх палаців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути