Ексклюзиви
вівторок, 03 вересня 2013 13:04

Тонни антикваріату і кришталю - дивовижний Порцеляновий замок у Китаї
25

Головна визначна пам'ятка китайського міста Тяньцзінь - незвичайний Порцеляновий будинок, який прийняв свій теперішній вигляд завдяки зусиллям місцевого бізнесмена Чжана Лянжі.

Все життя він колекціонував антикварні порцелянові вироби. Їх у нього накопичилася величезна кількість, і щоб добро даремно не припадала пилом, він вирішив обробити зібраною порцеляною старовинний маєток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільша в Європі бібліотека має 24 кілометри полиць і підземний рівень

На оздоблення будівлі пішло 5 років. Для відвідувачів фарфоровий будинок відкрився 2 вересня 2007 року. Сама будівля була побудована ще 100 років в французькому стилі. 50- річний бізнесмен купив це порожню будівлю під свою порцелянову колекцію за 1 мільйон юанів ($ 160 тис.).

Будинок прикрашений не тільки порцеляновими виробами, а й білим мармуром і природними кристалами. Для обробки будівлі було використано 3000 антикварних порцелянових ваз , починаючи з періоду правління династії Тан ( 618-907 рр..), 4000 тарілок і чаш, десятки тонн порцелянових уламків, кришталю і агату, 400 мармурових елементів з різьбленням. Все це обійшлося Чжану Лянжі в $ 65 млн. При цьому він сам брав активну участь в обробних роботах.

Сьогодні Порцеляновий будинок відкритий для відвідувачів як музей.

Зараз ви читаєте новину «Тонни антикваріату і кришталю - дивовижний Порцеляновий замок у Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути