Ексклюзиви
пʼятниця, 23 серпня 2013 11:22

Дизайн в гармонії з природою - надсучасна землянка в Пенсільванії
6

Інститут Fallingwater оголосив авторів проекту шести ефективних, екологічно стійких "підземних" будинків переможцями першого в історії конкурсу проектів приватних котеджів, проведеного в окрузі Файет (Пенсільванія, США).

Переможцем стала робота архітектурної студії Patkau Architects (Ванкувер, Британська Колумбія), яка стане основою для остаточного проекту, реалізація якого почнеться після повного затвердження нормативів і зборів коштів на будівництво.

Журі конкурсу відзначило, що даний проект - це тонка провокація, що демонструє можливий напрямок руху архітектури, коли визначальним є не тільки те, що всередині, але також і те, що залишається ззовні.

Будинки, побудовані за проектом-переможцем, гармонійно інтегруються в ландшафт заповідної зони Bear Run, яка оточує будівлю Fallingwater і будуть забезпечувати розміщення гостей, що беруть участь в унікальних освітніх програмах інституту.

Даний житловий комплекс, на думку організаторів конкурсу, дозволить інституту Fallingwater рости, активно демонструючи свій основний принцип: хороший дизайн в гармонії з природою.

Цей принцип, насамперед, відображає сама будівля Fallingwater, побудована над водоспадом за проектом знаменитого американського архітектора Френка Ллойда Райта в 1936-1939 роках. Нині вона є архітектурним пам'ятником.
Зараз ви читаєте новину «Дизайн в гармонії з природою - надсучасна землянка в Пенсільванії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути