понеділок, 07 жовтня 2013 14:49

Антикварні меблі і приголомшливі басейни - величний замок медіа-магната
37

Хьорст-касл (Hearst Castle, тобто "замок Хьорста") - національний історичний пам'ятник на тихоокеанському узбережжі Каліфорнії.

У будинку 56 спалень, 61 вбиральня, 19 віталень, на території садиби - кілька басейнів і тенісних кортів, кінотеатр, аеродром і найбільший у світі приватний зоопарк.

Будинок належав Вільяму Рендольфу Хьорсту - творцеві найбільшої імперії в галузі ЗМІ та видавничої справи в США. Під час зеніту його кар'єри він володів 26 газетами, 13 національними журналами, 8 радіостанціями і багатьма іншими службами новин. А також він випускав Кіноогляд новин і створив майже 100 художніх фільмів. На продовження всього його життя він збирав твори мистецтва та антикварні вироби з усіх кінців земної кулі, будував і реконструював будівлі, в яких виставлялись його колекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тропічний рай на березі Карибського моря - казковий шестизірковий готель у Мексиці

До будівництва будинку Херст приступив в 1919 -му році, коли йому було вже 56 років. Разом з архітектором з Сан-Франциско, талановитою Джулією Морган, він терпляче створював справжній витвір мистецтва. Будівництво тривало цілих 28 років. До 1947 року він невпинно зводив, зносив і розбудовував свій замок , який він зазвичай називав "ранчо". Залучений ним архітектор Джулія Морган еклектично перетасовувала стилі різних періодів європейської історії.

У результаті виник приголомшливий замок, що складається з декількох великих будівель, кожне з яких має свою назву: Будинок Сонця, Будинок Гори, Будинок Моря, Великий Будинок. Всі вони прикрашені, як зовні, так і всередині, предметами з антикварної колекції Херста: картинами, скульптурами, меблями, прикрасами зі срібла. Враження справляє і Римський басейн, розташований в одному з будинків. При його будівництві були використані скляні венеціанські плитки, деяких з яких покриті золотом. Не менш вражає і розташований на території замку інший басейн, прикрашений колонадою і статуєю Нептуна.

В даний час замок є музеєм, в який можна потрапити тільки у складі екскурсійного туру .

Зараз ви читаєте новину «Антикварні меблі і приголомшливі басейни - величний замок медіа-магната». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути