середа, 28 вересня 2011 15:34

Двоголовий кіт любить гуляти на повідку та кататись у машині

Кіт з двома мордами по кличці Френк і Луї потрапив до Книги рекордів Гіннесса. Він був включений до реєстру досягнень за те, що став на сьогодні найстаршою твариною з аналогічною недугою - 8 вересня Френку і Луї виповнилось 12 років, повідомляє Reuters.

Власницею Френка і Луї стала мешканка штату Массачусетс на ім'я Марті (вона попросила не згадувати її прізвище в пресі, щоб співвітчизники не влаштували паломництво до її дому). Вона розповіла газеті Worcester Telegram and Gazette, що взяла кота-рекордсмена 1999 року, коли працювала ветеринарною медсестрою в одній з клінік для тварин.

За словами Марті, двоморде кошеня принесли в ветеринарний центр, щоб приспати. Проте медсестра наполягла на тому, щоб взяти турботу про кота на себе. Зазвичай тварини з подібними відхиленнями живуть від одного до чотирьох днів після народження, але Френк і Луї зумів зміцніти й стати цілком здоровим котом.

У Френка і Луї два роти, два носи і два ока, які нормально функціонують (третє, що знаходиться посередині морди, не бачить). У незвичайної тварини один мозок, і тому обидві його морди реагують на події навколо синхронно. Коли кіт їсть, він використовує для цього праву сторону голови, на якій знаходиться морда Френка. Ніс Луї під час прийому їжі Френком ворушиться.

Френк і Луї народився з пороком розвитку під назвою діпрозоп. Це відхилення характеризується наявністю двох осіб (у випадку з твариною - морд) на одній голові.

Господиня кота зазначила, що порок розвитку ніяк не заважає її вихованцю. Френк і Луї живе в будинку Марті у великій компанії інших її улюбленців: пса, іншого кота і папуг. За характером Френк і Луї більше схожий на собаку, підкреслила його господиня. Він любить гуляти на повідку і кататись у машині.

Як заявила агентству Reuters представниця Книги рекордів, життєпис незвичайного кота буде включений у черговий випуск видання, що фіксує всілякі досягнення.

Зараз ви читаєте новину «Двоголовий кіт любить гуляти на повідку та кататись у машині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути