Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2010 20:16

Дві склянки вина на день вбережуть від раку - вчені

Дві склянки вина на день вбережуть від раку - вчені

Двоє провідних вчених світу після багаторічних досліджень заявили, що тепер у них є докази того, які продукти корисно їсти, щоб не захворыти на рак.

Верхівку їхнього списку очолили овочі і фрукти - брокколі, брюссельська капуста, цвітна капуста, звичайна капуста і апельсини. Вчені встановили, що ці продкути містять хімічні речовини, що вбивають ракові клітини або запобігають їхньому росту.

За словами професора Атілло Гіакози, головного гастоентеролога Італії, і професора Яака Янсена, президента Європейської організації із профілактики раку, те, що можуть дати свіжі фрукти і овочі, не можуть дати жодні пігулки.

Водночас вчені застерегли, що велике значення має спосіб приготування продуктів. Найкраще їх готувати на пару чи у мікрохвильовій печі.

За словами Гіакози, часник запобігає розвитку раку шлунку.

Допомогти знизити ризик захворіти на рак може і вино. При цьому червоне вино вважається вдесятеро ефективнішим за біле, оскільки містить антиоксидантний компонент резвератрол. Чоловікам рекомендується випивати по 2 склянки червоного вина щодня, жінка - одну.

За словами Джакози, жирна риба, така як лосось, оселедець і скумбрія, також повинна бути постійно присутня на столі. Вона багата на омега-3 жирні кислоти, що покращують кровообіг.

Вчені також відзначили корисність бобових - вони багаті на білок і водночас містять мало жирів.

Gazeta.ua за матеріалами Daily Express

Зараз ви читаєте новину «Дві склянки вина на день вбережуть від раку - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути