середа, 06 січня 2010 16:35

Японець, який пережив два атомні бомбардування, помер від раку (ФОТО)

 

У Японії померла єдина людина, яка пережила обидва атомні бомбардування - як в Хіросімі, так і в Нагасакі, повідомляє в середу агентство Associated Press. 93-річний Цутому Ямагучі помер 4 січня від раку шлунку.

6 серпня 1945 року, коли на Хіросіму була скинута перша атомна бомба, Ямагучі знаходився там у відрядженні у справах суднобудівельної компанії, на яку тоді працював. В результаті попадання в зону вибуху він отримав опіки лівої сторони тіла. Поспішаючи наступного дня на потяг, щоб виїхати з міста, Ямагучі пройшов за два кілометри від епіцентру вибуху і отримав опромінювання залишковою радіацією.

Інженер повернувся до рідного Нагасакі напередодні 9 серпня, коли американці скинули на це місто іншу атомну бомбу. У пошуках своїх рідних 13 серпня Ямагучі знову опинився поряд з епіцентром вибуху, отримавши ще одну дозу радіації.

Ямагучі був єдиною людиною, яку японський уряд офіційно визнав присутньою в обох містах під час атомних вибухів.

За офіційними даними, від атомних бомбардувань та їхніх наслідків в Хіросімі загинули 140 тисяч осіб, в Нагасакі - 74 тисяч, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Японець, який пережив два атомні бомбардування, помер від раку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути