пʼятниця, 16 березня 2012 14:05

До дня Святого Патріка річку в Чикаго пофарбували в зелене
9

Фото: Фото: rovemag.com

В англомовному світі почалася підготовка до святкування Дня Святого Патріка. Вшанування святого, який, згідно легенди, за допомогою конюшини пояснював ірландцям, що таке Свята Трійця, припадає на 17 березня. На честь найвеселішого та найулюбленішого святого зазвичай влаштовується парад з піснями та танцями, а відоме в усьому світі ірландське пиво ллється рікою.

Підготовку ж до свята заздалегідь почали не лише ірландці, але й солідарні з ними міста та штати. Так, наприклад, в американському місті Чикаго головну річку міста пофарбували у зелений колір. На це пішло більше 20 кілограмів натурального овочевого барвника.

В Саванні місцева влада в такий же спосіб пофарбувала воду у фонтанах, а в Сієтлі - дороги, вздовж яких відбудеться святкова хода параду. В усіх інших містах сьогодні проходить традиційний День зеленого пива, серед містян на певний час стає особливо модним зелений колір.

Зараз ви читаєте новину «До дня Святого Патріка річку в Чикаго пофарбували в зелене». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути