Ексклюзиви
четвер, 29 вересня 2011 09:36

Для глухих батьків і їхніх дітей побудували будинок зі 100 вікнами
11

Фото: Фото: dezeen.com

Майже 100 невеликих квадратних вікон розкидані по всіх стінах, стелі та даху будинку, який побудували у Токіо (Японія) за проектом архітектора Такеші Хосака.

Називається проект Room Room. У будинку живуть глухі батьки та двоє їхніх дітей.

Невелика головна будівля побудована 5 років тому стала настільки тісною для жителів протягом трьох поколінь, що вони купили ділянку землі по сусідству та й побудували прибудову. Будинок складається з двох маленьких кімнат на першому поверсі, однієї великої кімнати на другому поверсі й даху.

200 міліметрові отвори в підлозі використовуються як атріуми або як практичні отвори для комунікації між першим та другим поверхами. Зв'язок здійснюється через них вербально між дітьми без порушень слуху, та між дітьми та батьками з порушенням слуху за допомогою мови жестів. Отвори в стінах пропускають багато світла та повітря, а окрім того, вони використовуються як засіб зв'язку між невеликим садом та приміщенням.

Також дерево, яке росте на першому поверсі, стирчить на другому через чотири чи п'ять квадратних отворів. Виходячи з цього, 200 міліметрові отвори стали провідником для людини, рослин та вітру.

Зараз ви читаєте новину «Для глухих батьків і їхніх дітей побудували будинок зі 100 вікнами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути