вівторок, 10 липня 2012 03:54

Діабет та ожиріння лікуватимуть марихуаною

Діабет та ожиріння лікуватимуть марихуаною
medicalmarijuanacure.com

Алкалоїди конопель запропонували використовувати для лікування цукрового діабету та ожиріння. Як повідомляє The Daily Telegraph, відповідні клінічні випробування проводить британська фармацевтична компанія GW Pharmaceuticals, що спеціалізується на медичній марихуані.

Представник компанії Стівен Райт (Stephen Wright) розповів, що друга фаза випробувань, в яких беруть участь близько 200 добровольців, буде завершена в 2012 році. За його словами, в ході проведених раніше експериментів на тваринах були отримані обнадійливі результати.

Фахівці GW Pharmaceuticals вивчають два алкалоїди, що містяться в коноплях: дельта-9-тетрагідроканнабіварін (ТГВ) і каннабідіол (КБД). Вони з'ясували, що ці речовини пригнічують апетит. Однак, за словами дослідників, цей ефект зазначених каннабіноїдів є короткочасним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені довели, що марихуана допомагає підтримувати струнку фігуру

Після введення ТГВ і КБД лабораторним мишам у тварин зросла інтенсивність обміну речовин. В результаті у них знижувався вміст жирів в печінці та холестерину в крові. Крім того, ін'єкції тетрагідроканнабіваріна підвищили чутливість клітин-мішеней до інсуліну, а також збільшили активність і тривалість бета-клітин підшлункової залози, які виробляють вказаний гормон.

Зараз ви читаєте новину «Діабет та ожиріння лікуватимуть марихуаною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути