Ексклюзиви
середа, 24 листопада 2010 09:47

Депресію можна вилікувати світлом

Депресію можна вилікувати світлом

Терапія яскравим світлом допомагає не тільки впоратися з сезонною депресією, але й лікувати серйозні психічні розлади. До таких висновків прийшла група американських учених з університету міста Піттсбурга в результаті проведеного дослідження, передає NewsLand.

Під час дослідження медики давали пацієнтам спеціальні світильники, які протягом двох тижнів включалися на 15, 30 або 45 хвилин щоденно. Експеримент проводився в палатах дев'яти пацієнток. Світильники в палатах чотирьох жінок включалися вранці, а у інших - опівдні.

В результаті експерименту лікарі прийшли до висновку, що найбільш сприятливою терапія яскравим світлом є в денний час, і тривалість таких процедур для досягнення якнайкращого результату повинна складати приблизно 15 хвилин в день.

Також, під час дослідження медики встановили, що світлова терапія може допомогти не тільки в боротьбі із зимовою депресією, але і ефективна при лікуванні серйозніших психічних розладів. Наприклад, група учених довела, що біполярний афектний розлад, який раніше називали маніакально-депресивним психозом, також можна лікувати за допомогою яскравого світла.

Зараз ви читаєте новину «Депресію можна вилікувати світлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути