четвер, 09 жовтня 2008 09:56

Чому не можна бути дуже охайним

Чому не можна бути дуже охайним
Прагнення до чистоти - позитивна якість. Але, як кажуть, все добре в міру. Учені довели: зайва охайність може збільшити ризик розвитку деяких захворювань.

Згідно статистиці, за останніх 5 років різко зросла кількість випадків захворювання діабетом першого типу серед дітей. Учені довго намагалися знайти цьому факту пояснення і, нарешті, прийшли до висновку: всьому причиною стало зайве прагнення батьків до чистоти.

Дослідження показують, що деякі види бактерій та вірусів, що знаходяться в повітрі, слугують для організму своєрідним "гартом". Тобто на них ще в дитинстві виробляються антитіла, тому, подорослішавши, людина хворіє менше.

Саме один з різновидів таких бактерій запобігає появі діабету першого типу. Причому її відсутність в повітрі може призвести також до розвитку алергії, астми та інших захворювань, пов"язаних з ослабленням імунної системи.

Ці висновки підтверджуються і дослідами на лабораторних мишах. Гризуни, які виросли в повністю стерильному середовищі, страждають від різних захворювань на 80% частіше, аніж ті, хто знаходився в звичних природних умовах, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чому не можна бути дуже охайним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути