четвер, 07 лютого 2013 14:40

Цирковий сантехнік малює кавою і піском
8

Фото: Фото: Ольга Швед

Львів'янин Олександр Вальд 15 років малює картини кавою та піском, за цей час створив більше тисячі картин. Найбільше – ікон, портретів знаменитостей та циркових діячів, клоунів. Техніці навчився сам, з дитинства добре малював. Працює сантехніком у Львівському цирку.

У колекції є з десяток потретів Чарлi Чаплiна, Майкла Джексона, Володимира Висоцького, Юрiя Нiкулiна, клоунів Карандаша, штепселя і Таранпуньки, циркових діячів із тваринами.

У львівському цирку окрім циркових вистав проводять концерти українських та російських зірок. Олександр Вальд намагається напередодні зробити портрет приїжджої зірки та подарувати. Цього року зробив портрети покійного дресирувальника Володимира Шевченка, співака Валерія Леонтьєва. Портрет Шевченка подарує його дружині.

Для роботи використовує гущу з меленої натуральної кави різних сортів. Пісок використовує звичайний – кварцовий, гальку. Просіває через ситечко. На цупкому папері малює простим олівцем портрет чи пейзаж. Штрихує темним місце, де буде використовуватися кава. На світлі місця приклеїть пісок. Колючку циркового дикобраза вмочає в клей ПВА, замальовує темні місця тонким шаром. Через ситечко насипає на малюнок каву. Рештки струшує назад у баночку. Кава прилипає до покритої клеєм поверхні. Коли кава підсохне, так само приклеює пісок. Потім забризкує картину лаком-спреєм.

"На просту картину йде півсклянки кавовою гущі, жменя піску і півдня роботи. Портрети можу робити дуже довго — місяць і більше. Легше робити портрет, коли я людину бачив хоч раз вживу. Запам'ятовую її риси, погляд. Але частіше роблю по замовленню з фото. Найбільша моя робота – метр на сімдесят — висить у касі цирку. Найменші – розміром як фотографія, я там голкою звичайною працював і в окулярах", - каже художник.

Через соцмережі у Вальда замовляють портрети та картини за 100 гривень. Більша частина цих грошей йде на лак та клей. Каву та пісок приносять знайомі та співробітники.

У планах митця - спробувати робити об'ємні картини. На малюнок накладатиме гіпс, робитиме контури, а потім каву й пісок буде приклеювати.

 

Зараз ви читаєте новину «Цирковий сантехнік малює кавою і піском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути