пʼятниця, 03 лютого 2012 18:18

Український художник малює повітря чорним кольором

З 18 лютого по 18 березня у Національному художньому музеї відбудеться виставка художника Миколи Білоуса "Цитати".

Свої роботи майстер намалював за картинами видатних українських майстрів Олександра Мурашка, Федора Кричевського, Анатоля Петрицького. Всього виставлять 15 картин.

"Їх покажемо на першому поверсі. Першоджерела наших класиків висітимуть на другому. Останні роботи є у постійній експозиції художнього музею", - розповів 33-річний координатор виставки, директор галереї "Цех" Олександр Щелущенко.

Для Білоуса важливо, як намалювати, а не сюжет картини, зазначив він.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Київська художниця малює голих зв'язаних жінок

"Художник є винахідником свого власного стилю. Є таке поняття "фальшивий тон". Це суміш трьох основних кольорів. В результаті отримують брудний колір хакі. У Білоуса цей "бруд" виходить через змішування і поєднання синього, червоного і жовтого. Інші кольори, як фіолетовий чи зелений, отримують через змішування цих основних трьох кольорів. Коли на такий "бруд" кладуть контрастні фарби, вони не виглядають такими контрастними. Це їх гармонізує".

Чорним кольором Білоус показує повітря.

"Він розказував, що таке повітря бачив на Чукотці за полярним колом, коли працював там докером. Каже, чорний колір — це повітря полярної ночі. Тому він малює цілу добу одразу — темне повітря, як вночі, але видно, ніби вдень. Художник оминув деталі, які є на картинах-першоджерелах, наприклад, вії чи нігті. А взяв тільки яскраві плями".

Виставка "Цитати" пройде в рамках співпраці художнього музею з сучасними авторами та популяризації актуального мистецтва у традиційному музеї.

Зараз ви читаєте новину «Український художник малює повітря чорним кольором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі