Ексклюзиви
середа, 19 червня 2024 05:50

Чим зайнятись в день Іуди, щоб не опинитись у скрутному становищі

Чим зайнятись в день Іуди, щоб не опинитись у скрутному становищі
Якщо 19 червня бджоли з самого ранку збирають мед - день видасться хорошим Фото: pinterest

19 червня згадують апостола Іуду, брата Господнього.

Апостола Іуду називають братом Господнім, оскільки Іуда був сином праведного Йосипа Обручника і його першої дружини. Не варто плутати апостола Іуду з Іудою Іскаріотом, який зрадив Христа.

Апостол Іуда був вірний Христу до кінця, хоча й не одразу повірив у Божественну сутність Христа. Після Вознесіння Іуда проповідував Євангеліє в Юдеї, Ідумеї, Самарії, Галілеї, а також у країнах Аравійського півострова. Але 80-го року у Вірменії апостола Іуду розіп'яли на хресті. Від апостола збереглося послання, написане ним у Персії, яке містить багато глибоких думок про Святу Трійцю, втілення Христа, добрих і злих ангелів і Страшний Суд.

Прикмети

У народному календарі 19 червня - свято Зосима Бджоляр, прозвали його так на честь святого мученика Зосими Аполлоніадського, пам'ять якого також звершують цього дня.

За прикметами дня судять про погоду, а пов'язані вони в основному з бджолами:

бджоли з самого ранку збирають мед - день видасться хорошим;

бджоли сонні - чекай похолодання;

бджоли не влазять із вулика - піде дощ;

бджоли злі - до посухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковні свята липня за новим календарем: зберігайте основні дати

За народними прикметами, 19 червня бджоли жалять тільки недобрих людей.

Що не можна робити

Церква не схвалює сварок, образ, наклепів, виступає проти жадібності, заздрості, зневіри.

Народні прикмети цього дня не радять відмовляти в допомозі, інакше сам опинишся в скрутному становищі, давати в борг гроші, а також перераховувати бджіл пасічникам - комахи хворітимуть і можуть загинути.

Що можна робити Святий Зосима - покровитель сім'ї. У нього просять благополуччя для сім'ї, а закохані моляться святому про міцне кохання.

У народі день вважається вдалим для початку будь-яких справ, наприклад, ремонту, переїзду - все, розпочате 19 червня, буде успішним.

Також цього дня радять віддавати борги - якщо повернути навіть невелику частину, то гроші потечуть рікою, і в домі буде достаток.

Більшість церковних свят за новим православним календарем ПЦУ отримали нові дати, бо змістилися на 13 днів і тепер святкуються раніше. Це ж стосується і таких важливих свят, які присвячені Ісусу Христу. В народі їх ще називають Спасами.

Першим віряни святкують Медовий Спас, який ще часто називають Маковієм. Це день, коли в Церкві вшановують три святині: Животворящий Хрест Господній, Образ Спасителя та ікону Володимирської Божої Матері. До храмів несуть мед, щоб там його освятити.

Зараз ви читаєте новину «Чим зайнятись в день Іуди, щоб не опинитись у скрутному становищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути