четвер, 24 квітня 2008 09:44

Чим корисна мастурбація

Чим корисна мастурбація
Дослідження, проведене австралійськими вченими, підтверджує, що часті мастурбації можуть допомогти чоловікам молодше 50 років знизити ризик захворювання на рак простати в більш літньому віці. Фахівцям Центру Мельбурну вивчення раку довелося опитати понад 2000 чоловіків про їхні сексуальні звички, повідомляє Voz De Galicia.

Їхні відповіді показали, що у тих, хто займався онанізмом, шанси захворіти на рак простати втричі нижче, ніж у тих, хто не захоплювався мастурбацією.

З іншого боку, британські вчені дійшли висновку, що оргазм при сексуальному контакті з партнером задовольняє більше, ніж оргазм при мастурбації, пише InoPressa.

Після оргазму в організмі чоловіків і жінок вивільняється і надходить у кров гормон пролактин. Цей гормон дає нам відчуття задоволення, нейтралізуючи дію допаміна, який виробляється у момент сексуального збудження.

Стюарт Броді з Університету Пейслі у Великобританії та Тільман Крюгер із Швейцарського федерального інституту технології в Цюріху зміряли рівень пролактину в крові у добровольців обох статей, які, подивившись порнографічні фільми, займалися мастурбацією або сексом для досягнення оргазму в лабораторних умовах.

На їхнє здивування, і у чоловіків, і у жінок підвищення рівня пролактину в крові в результаті оргазму після сексуального контакту з партнером виявилося на 400% вищим, ніж від оргазму при мастурбації.

Це пояснює, чому ми відчуваємо більшу насолоду від статевого акту з партнером, ніж досягаючи оргазму за допомогою мастурбації, говорить Броді. Оскільки підвищений рівень пролактину пов"язують з проблемами ерекції, це також допомагає зрозуміти, чому чоловіки потребують відпочинку після сексу, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисна мастурбація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути