субота, 24 квітня 2010 10:57

Червоне вино захищає мозок від наслідків інсульту

Вчені з Медичної школи при Університеті Джонса Хопкінса (США) виявили, що червоне вино захищає мозок від пошкоджень після інсульту.

Захисні властивості вину надає ресвератол - хімічна сполука, присутня в шкірці і кісточках червоного винограду. Ця речовина знижує здатність крові згущуватися і перешкоджає утворенню тромбів в судинах мозку. В результаті пошкодження мозку після інсульту зменшуються на 40%.

Це спостереження підтверджує версію про те, що ресвератол підвищує рівень ферменту, який захищає нервові клітини мозку від руйнування. Попередні дослідження також показували, що ресвератрол стримує процеси старіння, сприяє одужанню після вірусної інфекції, запобігає формуванню кров"яних бляшок і протидіє раку.

Експерти провели дослідження на мишах: через дві години після прийому частиною гризунів невеликої дози ресвератола вчені переривали у них мозковий кровообіг, чим провокували утворення тромбів або ішемічний інсульт. У тих мишей, що отримували ресвератол мозок ушкоджувався значно меншим чином.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Червоне вино захищає мозок від наслідків інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути