вівторок, 02 вересня 2008 15:29

Червоне вино уповільнює процеси старіння

Червоне вино уповільнює процеси старіння

Вживання червоного вина хоч і не продовжує життя, але значно покращує його якість, вважають учені з Інституту вікових досліджень в США.

Учені провели дослідження, в якому з"ясували, що антиоксидант ресвератрол уповільнює процеси, пов"язані із старінням і зносом серцевого м"яза, кісток і очей, а також попереджає ожиріння. Цей компонент міститься в червоному вині. Експерименти проводилися поки лише на мишах.

В ході експерименту учені розділили мишей на три групи. Перша група отримувала звичайне харчування, друга - з високим вмістом калорій, а третю групу годували раз на два дні. При цьому декільком мишам в кожній групі давали дози ресвератрола різного ступеня концентрації.

В результаті експерименту з"ясувалося, що миші, які отримували антиоксидант, не страждали від ожиріння і були в хорошій фізичній формі незалежно від виду харчування, на відміну від мишей, які отримували висококалорійну дієту. Окрім червоного вина ресвератрол міститься також в шкірці ягід винограду і горіха, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Червоне вино уповільнює процеси старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути