Учені з"ясували, чому у французів здорове серце, незважаючи на те, що в їхніх традиційних стравах багато насичених жирів - виявилося, що справа в червоному вині. Про це йдеться у статті в журналі PloS ONE.
Автори дослідження повідомляють, що "французький парадокс" пояснюється наявністю в червоному вині малих доз речовини ресвератрол, що міститься у винограді, а також у гранатах, передає РІА "Новости".
Науковці виявили, що присутність малих доз ресвератролу в їжі створює ефект, подібний до дієти зі зниженою на 20-30% калорійністю. А це, як свідчать численні дослідження, сприяє збільшенню тривалості життя й знижує швидкість старіння.
Таким чином, склянка вина, їжа або добавка з малими дозами ресвератролу є "значним внесоком в уповільнення старіння серця", відзначають автори дослідження, повідомляє ICTV
Коментарі