Ексклюзиви
понеділок, 04 серпня 2008 14:20

Часник не гірший за курс медикаментозного лікування гіпертонії

Часник - один з найпопулярніших героїв нашої народної медицини. Принаймні, в боротьбі з застудою йому точно немає рівних. Нещодавно учені виявили ще одну корисну властивість цієї невибагливої рослини. Виявляється, якщо приймати його щодня в певних дозах, можна привести в порядок свій кров"яний тиск.

Щоб зробити такий висновок, австралійські медики вивчили дані декількох сотень пацієнтів, що приймали часник в порошковому вигляді протягом 5 місяців. До кінця випробувального періоду у переважної більшості пацієнтів лікарі зареєстрували значне зниження тиску, при цьому, чим вище тиск був спочатку, тим сильніше опинився цілющий ефект.

Як вважають автори дослідження, вся справа в тому, що міститься в часнику алліцин. Добова доза цієї речовини, достатня для лікування гіпертонії, імовірно складає 3,6-5,4 міліграм. Тобто в день треба з"їдати один зубчик середніх розмірів. Проте залишається незрозумілим, чи має "часникова терапія" довгостроковий ефект. Можливо, для підтримки ефекту гіпертонікам доведеться їсти часник без перерви.

Не дивлячись на незавершеність роботи, дослідники говорять, що це відкриття може бути важливим кроком на шляху позбавлення людства від сили-силенної серцевих хвороб. Адже підвищений тиск - не тільки симптом, але і причина багатьох напастей, зокрема інфарктів і інсультів. Проте змусити людину перейти на здорове харчування, скинути вагу і відмовитися від куріння не так-то просто, хоча саме такі рекомендації лікарі дають тим, хто страждає гіпертонією. Що стосується пігулок, вони можуть мати досить неприємні побічні ефекти і до того ж коштують грошей. Часник же обійдеться вам дешевше, хоча побічні ефекти теж є - наприклад, різкий запах і не найприємніший смак, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Часник не гірший за курс медикаментозного лікування гіпертонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути