пʼятниця, 21 березня 2008 08:11

Чай корисний тільки жінкам

Чай корисний тільки жінкам

За словами дослідників, досить випивати всього три чашки чаю в день, щоб уберегти себе від появи в шийній артерії бляшок холестеринів, які часто стають причиною тромбозу і, зрештою, закупорки судини. Тільки у третини жінок, що регулярно балують себе чаєм, лікарі виявили склеротичні зміни на стінках артерій. А серед тих, хто віддає перевагу над чаєм іншим напоям, відкладення холестерину присутні у половини.

Більш того, судячи з даних дослідження, чай також оберігає від підвищення кров"яного тиску, зокрема у немолодих жінок, хоча до цих пір прийнято було вважати, що зловживання цим напоєм, навпаки, веде до гіпертонії.

А ось відносно чоловіків виявлені закономірності не діють, а причину дивної байдужості чоловічого організму до цілющих властивостей чаю так і не вдалося встановити. Проте дослідники припустили, що речовини, що містяться в чайному листі, особливим чином взаємодіють з естрогеном - жіночими статевими гормонами, які, як вважають деякі фахівці, оздоровляють серцево-судинну систему.

Представник Центру консультування чайної промисловості доктор Кетрін Худ, коментуючи результати дослідження, відзначила, що співробітники Національного інституту здоров"я і медичних досліджень, що проводили його, абсолютно не брали до уваги різноманітні чинників, що підвищують ризик серцевих захворювань. Спосіб життя, ступінь рухливості людини, шкідливі звички, дієту і застосування гормональних препаратів позначаються на стані судин не менше, ніж щоденна порція чаю. Крім того, французькі учені не врахували, що серед учасників їх експериментів (близько чотирьох тисяч жінок і більше 2,5 тисяч чоловіків) могли опинитися люди з вродженими вадами серця.

Проте британські медики зустріли результати роботи своїх колег з іншого берега Ла-Маншу з ентузіазмом. Якщо чай дійсно так благотворно впливає на стан кровоносної системи, то 80% англійців, які п"ють чай, повинні бути здоровіші за решту всіх жителів планети, оскільки випивають 165 мільйонів чашок, повідомляє Gala Net.

Зараз ви читаєте новину «Чай корисний тільки жінкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути