понеділок, 26 вересня 2011 13:43

Британці збудували міст для кажанів за 742 тис євро

Британці збудували міст для кажанів за 742 тис євро

Влада валлійського міста Портмадог, розташованого на півночі країни, виділила 650 тисяч фунтів стерлінгів (742 тисячі євро) на будівництво мосту для кажанів, які мешкають у населеному пункті, пише The Sun. Обхідний шлях над дорогою покликаний захистити тварин від зіткнення з проїжджаючими автомобілями.

Як пояснили представники місцевого відомства з охорони навколишнього середовища, будівництво так званого "зеленого мосту" для тварин проводиться в рамках виконання закону Великої Британії про захист популяцій рідкісних видів. На думку влади, витрачені 650 000 фунтів на спеціальний тунель для мишей - сума цілком виправдана.

Проте, жителі Портмадога висловили невдоволення будівництвом моста для мишей і звинуватили владу в байдужому ставленні до людей. Так, критики будівельних робіт щодо траси заявили, що необхідно відкрити міст також і для людей - дітей та пенсіонерів, - які могли б безпечно переходити дорогу по обхідному шляху й потрапляти в розташований недалеко від траси парк. Влада в свою чергу не стала відмовлятись від проекту з будівництва мосту для кажанів.

В Уельсі проект з будівництва мосту для кажанів став не першою подібною ініціативою. Так, 2010 року в місті Ронта-Кінон-Тав був зведений міст для сонь - невеликих гризунів. Реалізація проекту обійшлася бюджету міста в 190 тисяч фунтів.

Зараз ви читаєте новину «Британці збудували міст для кажанів за 742 тис євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути