середа, 07 вересня 2011 12:05

Шотландський міст, який неможливо пофарбувати, покривають 250 тис тонн фарби

Шотландський міст, який неможливо пофарбувати, покривають 250 тис тонн фарби

Влада Шотландії сподівається, що їм нарешті вдасться вирішити проблему залізничного моста Форт-Бридж, безперервне фарбування якого вже давно стало доброю британською традицією. Як передає ИТАР-ТАСС, принаймні в найближчу чверть століття про проблему можна буде забути, але для цього доведеться витратити 250 тисяч тонн фарби.

Справа в тому, що міст, будівництво якого завершилося 1890 року, постійно піддається впливу вкрай агресивного середовища, що до останнього часу робило абсолютно неможливим вирішення завдання про забезпечення тривалого захисту сталевих опор від іржі. Проте, працюючи з випередженням графіку, шотландські малярі сподіваються ще до Різдва завершити фарбування моста новим композитним складом, який повинен без втрати властивостей триматися на сталевій конструкції протягом 25 років.

Високі хвилі, що покривають міст солоними бризками, проливні дощі й шквалисті вітри - часті гості в затоці Ферт-о-Форт, яка врізається далеко вглиб острова, і до кінця XIX століття істотно ускладнювала сполучення між столицею Шотландії Единбургом і північною частиною Великобританії. Через стрімке знесення лакофарбового покриття реставраційні роботи  часто зупинялись - як тільки на північній частині 2,5-кілометрового моста висихав останній шар фарби, вона вже починала облітати на південній.

У результаті вираз "фарбувати міст Форт" став у Великобританії та англомовному світі поширеною приказкою, що означав справу, якій просто немає кінця.

Зараз ви читаєте новину «Шотландський міст, який неможливо пофарбувати, покривають 250 тис тонн фарби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути