середа, 14 квітня 2010 16:56

Білий хліб і цукор змушують жінок хворіти

Білий хліб і цукор змушують жінок хворіти

Багаті вуглеводами продукти, які швидко перетворюються на глюкозу і надходять у кров, особливо небезпечні для жінок. Вчені з Національного онкологічного інституту в Італії з"ясували, що вони підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань саме в жінок - у чоловіків такий ефект не виявили.

Під час дослідження, результати якого опубліковані в журналі Archives of Internal Medicine, вчені звернули увагу не тільки на кількість спожитих вуглеводів, але і на їхній глікемічний індекс, що визначає, наскільки швидко і на яке значення підвищується рівень глюкози в крові після вживання конкретних продуктів. За учасниками експерименту спостерігали вісім років, вивчивши раціон і стан здоров"я більш ніж 15 тисяч чоловіків і 32 тисяч жінок.

З"ясувалося, що серед тих жінок, які їли багато вуглеводів з високим глікемічним індексом, серцево-судинні захворювання зустрічалися вдвічі частіше, ніж у тих, хто намагався їх уникати. Дослідники вважають, що на процес підвищення рівня глюкози в крові впливають гормони: жіночий естроген прискорює цей процес, а чоловічий андроген - уповільнює.

На думку авторів дослідження, вуглеводи з високим глікемічним індексом сприяють підвищенню концентрації у крові жирних кислот і зниження рівня хорошого холестерину, що й стає сильним фактором ризику для розвитку серцевих захворювань.

Учені підкреслюють, що негативний вплив на серцево-судинну систему впливає часте споживання саме продуктів з високим глікемічним індексом, а не вуглеводів взагалі.

Високий глікемічний індекс у вівсяних пластівців, білому хлібі та білому рисі. Низький індекс - у продуктів з цільного зерна. Дослідники пропонують жінкам також уважно стежити за вмістом у продуктах цукру і намагатися уникати їжі, де його занадто багато.

Продукти з цукром - це зайві калорії, які також негативно впливають на стан серцево-судинної системи.

Здоровая Россия

Зараз ви читаєте новину «Білий хліб і цукор змушують жінок хворіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути