Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2011 16:47

Австрійські винороби використовували класичну музику для покращення смаку вина

Австрійські винороби використовували класичну музику для покращення смаку вина

Австрійські винороби використовують класичну музику для покращення процесів виноробства, повідомляє Українська правда.

Будучи переконаним у тому, що музика є одним з ключових моментів для гарного дозрівання,  винороб-новатор Маркус Бахман використовує особливі динаміки, з яких лунає різна музика: джаз, класика та інше. Як вважає Маркус, цей звуковий фон покращує процес бродіння.

Акустичний пристрій Маркуса Бахмана називають "плаваючими тарілочками". Важить один такий динамік 1,4 кг. Його занурюють безпосередньо у виноградний сік, щоб стимулювати процес бродіння. Винороб зазначає: "Вина стають більш фруктовими, елегантними і вони раніше дозрівають. Всі смакові і ароматні якості після впливу музики через такий динамік набагато краще.

Маркус Бахман об'єднався з шістьма іншими австрійськими виноробами в цьому проекті. Разом вони вирішили випустити в продаж 31 000 літрів "музичного" вина з сорту Піно Блан, за ціною 26-34 доларів за пляшку, яке надійде у продаж уже незабаром. Серед творів, що виконуються для цього вина є композиції: Моцарта, різні арії, вальси у виконанні Віденського оркестру з національної філармонії і т.д.

Однак, думки вчених з цього приводу різняться. Наприклад, вчений з Віденського університету - Вернер Грубер вважає, що винороби спеціально вдаються до таких маркетингових прийомів, щоб привернути увагу споживача до своєї продукції. За його словами, винним молекулам все одно, яка музика для них буде звучати, класична або сучасна і ніякого наукового підтвердження винаходу винороба - немає.

Зараз ви читаєте новину «Австрійські винороби використовували класичну музику для покращення смаку вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути