Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2011 15:39

Австралійські "ексгібіціоністи" пропагували відмову від куріння

Австралійські "ексгібіціоністи" пропагували відмову від куріння

У понеділок, 10 жовтня, жителі Сіднея могли побачити на вулиці дивних людей, які час від часу розкривали свої плащі, під якими було оголене тіло із зображенням внутрішніх органів, нанесеним на шкіру. Таким незвичайним чином Австралійський фонд легенів вирішив нагадати співгромадянам про необхідність вести здоровий спосіб життя і про небезпеку легеневих захворювань.

У районі станції Уінард розгулювали двоє чоловіків і дві жінки, які виступали в ролі моделей для цього боді-арту.

Опитування, проведене нещодавно Австралійським фондом легенів, показало, що 85% австралійців у віці від 35 років і старші оцінюють здоров'я своїх легенів як чудове, дуже хороше або хороше - однак і в цій благополучній категорії кожен третій зізнається, що в нього або в неї є певні проблеми з легенями. Найчастіше ці проблеми пов'язані з курінням.

Найбільш небезпечним захворюванням дихальної системи організму людини вважається рак легенів (злоякісні новоутворення трахеї, бронхів або легенів).

За оцінками онкологів, у 80-90% випадків саме паління виявляється причиною виникнення раку легень. Дана хвороба може вразити організм людини внаслідок регулярного потрапляння в нього канцерогенних речовин. Але виникнення цього захворювання в людини може бути пов'язане і з генетичною схильністю. Рак легенів може розвинутись внаслідок хронічних запальних захворювань легенів.

Зараз ви читаєте новину «Австралійські "ексгібіціоністи" пропагували відмову від куріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути